Baskery kommer till Sommarfesten 2020.

Baskery

– På scen fredag den 22 juli –
Cirka 18.30–20.00

Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson har sedan barnsben gått i hård skola för att bli rockstjärnor.

Trion Baskery har rötterna i norr. I pappan Jan-Åke Bondessons hemby Båtskärsnäs tillbringade de tre systrarna sommar- och vinterlov.

Började tidigt

Tillsammans med sin pappa – i bandet "Slaptones" – turnerade systrarna redani väldigt ung ålder frenetiskt.  Sedan pappa lämnade bandet 2006 byttes bandnamnet till BASKERY, och därefter växte bandet snabbt internationellt. Det har varit svårt att se trion uppträda i Sverige, då de först flyttade ner till Europa och därefter till Nashville. Nu mer huserar systrarna i Los Angeles.

ROCK'N'ROLL

Flytten till LA kommer av att bandets skivkontrakt med Warner Music i USA, som hårdlanserar trion mot stjärnorna. Trion har också hunnit dela scen med flera stora musiker, däribland världsartisten Robbie Williams. För två år sedan släpptes EP:n "Leafland Avenue", som bland annat innehåller en säregen tolkning av Roxettes klassiska hitlåt "It Must Have Been Love". Trions senaste singel – "ROCK'N'ROLL" – släpptes i februari 2021. 

Kärt återseende

Baskery kommer att bjuda Kalixborna på en högoktanig mix av country, punk, rockabilly och blues. En energisk konsertupplevelse utöver det vanliga är att vänta. Gruppens musik har jämförts med alla från Fleetwood Mac och First Aid Kit till Black Keys och Led Zeppelin. Själva beskriver systrarna sin musik med uttryck som "killbilly", "banjopunk" och "mud-country".

Det blir ett kärt återseende på Sommarfesten, då systrarna gjorde en smärre succé premiäråret 2017.

Bandmedlemmar

Greta Bondesson - Sex-strängad banjo, bastrumma, tamburin och sång
Stella Bondesson - Kontrabas och sång
Sunniva Bondesson - Akustisk gitarr och sång.

Baskery på Youtube

Baskery på webben