Sommarfestens husband – Riff Raff Ruff

HUSBANDET – RIFF RAFF RUFF

– På scen fredag och lördag 22–23 juli –

Cover- och partyorkestern Riff Raff Ruff funnits i 25 år, och i juli 2022 kommer den rutinerade trion att axla manteln som husband på Sommarfesten i Kalix.

Partyorkestern Riff Raff Ruff startades 1997 som ett renodlat coverband med inriktning på partymusik med bra drag. 50-talsrock, disco, schlager, hårdrock – Idag finns allt från Elvis via AC/DC och Gyllene Tider till Swedish House Mafia på repertoaren och allt framförs live utan förinspelad musik.

Då bandet är en trio med trummor, bas och gitarr så blir allt förpackat i en något rockigare kostym. Sedan starten har gruppen gjort cirka 100 spelningar per år, och sedan 2002 består bandet av samma killar. Samtliga i bandet kommer ursprungligen från Bjurholm men är sedan 2000 bosatta i Umeå.

Som en parentes kan nämnas att trion på nyårsafton 2005 uppträdde i Borgafjäll, där de kompade Led Zeppelins legendariske sångare Robert Plant. Korta klipp från framträdandet finns på Youtube för den som är intresserad.

Under Sommarfesten spelar husbandet Riff Raff Ruff som mellanakt från 18.00. Gruppen avrundar också båda dagarna klockan 01.00–01.30.

Riff Raff Ruff på Youtube