MIriam Bryant kommer till Sommarfesten 2022.

Miriam Bryant

– På scen lördag den 23 juli –
Cirka 23.45–01.15

Lördag den 23 juli kommer Miriam Bryant att spela på Sommarfesten i Kalix. Med sin kraftfulla röst, karisma och charm tog Miriam Bryant tidigt sin publik med storm, men det breda genombrottet kom efter hennes unisont hyllade medverkan i tv-produktionen "Så Mycket Bättre"!

På EP:n "Mi Amor" (2019) valde Bryant för första gången att sjunga på svenska, och i fjol fortsatte hon på den inslagna vägen med skivan "PS jag hatar dig". Albumet hyllades av såväl fans som kritiker, och dag är hon en av Sveriges största och mest älskade artister med hela sju platinasäljande singlar i rad!

En viss pandemi satte P för Miriam Bryants turnéplanerunder 2021, men i vår kommer hon att ge sig ut på en turné som tar henne över hela Skandinavien – med start på Cirkus i Stockholm den 12 april, och så ett stopp på Sommarfesten i Kalix den 23 juli förstås!

Från snackis till sensation

Surret kring Miriam Bryant började redan 2012, när debutsingeln ”Finders Keepers” blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer med R&B-präglade pophits som ”Raised In Rain” (även titeln på debutalbumet) och ”Push Play” förstärkte känslan av att vi hade med en speciell sorts talang att göra. Miriam Bryant avancerade från snackis till sensation i och med sin medverkan i TV4-programmet Så Mycket Bättre 2015, och samma år utnämndes hon ocksåtill Årets göteborgare.

Framgångssagan fortsätter

I början av 2016 låg hon etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare. Lägg till att singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster och agerade gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1. Under 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, hon medverkade också i Jills Veranda, där hon gjorde hyllade tolkningar av bland andra Martha Wainwright och Dolly Parton. Hon sjöng från hjärtat och med tårar i ögonen om ett förhållande som nyligen spruckit. Två år senare senare släppte hon den hyllade skivan "PS jag hatar dig", där hon sjunger om samma förhållande. Den efter skivsläppet planerade turnén fick läggas på is på grund av covid-19-pandemin, men nu är det dags och den 23 juli 2022 ser ni alltså Miriam Bryant på Sommarfesten i Kalix. Hon är efterlängtad!

Miriam Bryant på Youtube

Miriam Bryant på webben