Takida kommer till Sommarfesten 2022.

takida

– På scen fredag den 22 juli –
Cirka 23.30–01.00

De allra flesta har nog hört monsterhiten "Curly Sue" (2007), och det framgångsrika Ångebandet har också efterfrågats av många som såg deras hyllade spelning på ishallen för 10 år sedan.

Takida bildades 1999. Sakta men säkert byggde bandet ett rykte om sig inte bara i Ånge och Värmland utan över hela Sverige. Debutalbumet “Make You Breathe” släpptes 2006 och året därpå släpptes deras stora hitsingel "Curly Sue", vilken sålde tio gånger platinum och slog rekord genom att ligga hela 54 veckor på Svensktoppen.​

Hitmaskinen Takida

Radiosuccén har varit ett genomgående tema i bandets karriär. Genom låtar som “Handlake Village”, “The Things We Owe” och “You Learn” har Takida etablerat sig som en av Sveriges största radioartister. Fem av Takidas åtta album har landat på den svenska albumlistans förstaplats, de är därmed ett av de bäst säljande banden i Sverige. 

Succé i Tyskland

​År 2018 tecknade gruppen kontrakt med skivbolaget BMG, och den internationella karriären tog fart. Med singlarna “Master” och “What About Me?” från det kritikerrosade albumet “Sju”, slog bandet in på den tyska skivmarknaden. “Master” blev en av Takidas hittills största radiohits, då den nådde förstaplatsen på svensktoppen och på den tyska rockradiolistan. Skivan "Sju" nådde plats 29 på tyska albumlistan.

År 2019 firade Takida 20 år, och strax innan COVID-19 bröt ut gav sig gruppen ut på en jubileumsturné i Norden.​

Under 2021 fortsatte Takidas framgångar i Tyskland med den nya låten "Goodbye", vilken snabbt blev deras hittills största radioframgång.

Boka in Sommarfesten den 22 juli 2022 om du vill uppleva Ånges sämst bevarade hemlighet live på scen!

Bandmedlemmar

Robert Pettersson – Sång​

Tomas Wallin – Gitarr

Mattias Larsson – Gitarr​

Chris Rehn – Keyboards

Kristoffer Söderström – Trummor

Takida på  Youtube

Takida på webben